Onderhoud, reparatie of schadeherstel? Jouw scooter is in onze werkplaats in goede handen. Ons team zorgen er samen voor dat de kwaliteit wordt bewaakt en werkzaamheden correct worden verricht. Vrijwel alle merken scooters passeren onze werkplaats en worden uitgelezen met de modernste  uitleesapparatuur. Door onze strakke planning en grote voorraad onderdelen kan je binnen de kortste keren weer rijden. Van tevoren een afspraak gemaakt? Dan is je scooter in de meeste gevallen dezelfde dag al klaar! Let op, wij nemen in de werkplaats alleen scooters aan die door ons zijn verkocht in onze showroom.

Ophaalservice

Indien de scooter niet meer kan rijden of bij bijvoorbeeld bij pech mag je gebruik maken van onze ophaal- en brengservice. Wanneer jouw scooter bij ons in de showroom is aangekocht, komen wij de scooter gratis ophalen binnen een straal van twintig kilometer, mits het onderhoud tijdig is uitgevoerd. Is dit niet het geval? Dan betaal je €30,- voor de ophaalservice in de regio.

Geen verassingen

Vooraf willen weten waar je aan toe bent? Dat begrijpen wij. Bij ons krijg je vooraf een inschatting van de te verwachten kosten. Op die manier kom je niet voor verassingen te staan!

Afspraak

Heb je bij ons een afspraak? Zet de scooter dan bij ons af op de dag zelf om 9.00 uur zodat de scooter is afgekoeld als wij eraan gaan werken.
Je scooter één dag eerder brengen mag natuurlijk ook.

Brengen en ophalen
Voor het brengen en ophalen meld je je bij de werkplaats, op onderstaande dagen en tijden:
Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur en van 17.00 tot 18.00 uur.
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur..

Zodra je scooter klaar staat ontvang je een sms bericht. Haal je scooter svp binnen 2 werkdagen op.
Laat je je scooter langer bij ons staan dan rekenen wij € 5,- stallingskosten per dag.

Onderhoud

Onderhoud is voor iedere scooter noodzakelijk om defecten te voorkomen. Je wil immers niet dat je scooter niet meer start of dat je voor hoge kosten komt te staan. Om dit te voorkomen onderhouden onze gediplomeerde monteurs jouw scooter volgens de fabrieksvoorschriften. Tijdig onderhoud door een erkende dealer is ook van belang voor het behoud van de garantie. Check zelf regelmatig het oliepeil van de motor om je scooter in topconditie te houden. Wij adviseren je om dit iedere twee weken te doen.

Wat wordt er bij klein en groot onderhoud uitgevoerd en wat zijn de kosten?

Hieronder vind je een overzicht en prijsindicatie per merk. De prijzen zijn inclusief arbeid en materialen en kunnen per model afwijken.
Neem contact met ons op voor de exacte prijs voor een onderhoudsbeurt aan jouw scooter.

Klein onderhoud

Kleppen stellen
Carterolie verversen

Oliepeil transmissie controleren
Bougie vervangen|bougie vervangen
Luchtfilterhuis controleren/reinigen
Luchtfilterelement vervangen
Co + stationair toerental controleren/afstellen
Blokrubbers/subframelagers controleren
Remmen reinigen/controleren/stellen
Controle bandenspanning/bandenprofiel
Controle van balhoofd
Controle van schokdempers
Controle van het elektrisch systeem
Koplamp afstelling controleren
Div stellen/smeren/controleren

Groot onderhoud

Kleppen stellen
Carterolie verversen
Oliepeil transmissie controleren
Bougie vervangen|bougie vervangen
Luchtfilterhuis controleren/reinigen
Luchtfilterelement vervangen
Co + stationair toerental controleren/afstellen
Blokrubbers/subframelagers controleren
Remmen reinigen/controleren/stellen
Controle bandenspanning/bandenprofiel
Controle van balhoofd
Controle van schokdempers
Controle van het elektrisch systeem
Koplamp afstelling controleren
Div stellen/smeren/controleren
Variateurrollen vervangen
V-snaar vervangen
Geleidrubbers variateur controleren/vervangen
Optische controle keerringen
Kickstartmechanisme smeren
Lagers e.d. controleren/smeren

Extra onderhoud

Soms is naast het reguliere onderhoud extra onderhoud aan je scooter nodig voor een optimale werking. Denk bijvoorbeeld aan het verversen van de remvloeistof. Het is aan te raden om dit iedere twee jaar door een erkende dealer te laten uitvoeren. Hieronder een kostenoverzicht van deze opties. 

Schadetaxatie

Schade aan je geliefde scooter is erg vervelend! De schade zal getaxeerd en gerepareerd moeten worden. In sommige gevallen kan de schade niet meer gemaakt worden en is de scooter totall loss.
De verzekeraar zal alleen een bedrag uitkeren wanneer er een taxatierapport is opgesteld. Na een ‘go’ van de verzekeraar kan je bij ons terecht voor het schadeherstel of de aankoop van een nieuwe scooter.
De taxatie is gratis wanneer je het schadeherstel door ons laat uitvoeren of de nieuwe scooter bij ons aanschaft. Wil je de schade niet laten herstellen? Dan brengen wij € 75,- voor deze dienst in rekening. Je ontvangt hiervan een bewijs dat je kunt overhandigen aan de verzekeringsmaatschappij, vaak heb je recht op vergoeding hiervan.

Stappenplan schade melden aan de scooter

– Vul het schadeformulier in en stuur deze op naar je verzekeraar.
– Vul op de achterkant van het formulier de gegevens van ons bedrijf in.
– Maak een afspraak voor een expertisebezoek. Dit kan na ontvangst van het formulier door de verzekeraar. De schade-expert kan bij ons terecht op dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Tussen 12.00 en 13.00uur hebben wij middagpauze.
– Zet je scooter één dag voor de taxatie bij ons neer. Maak gebruik van onze ophaalservice wanneer de scooter niet meer berijdbaar is.
– Wij nemen contact met je op wanneer wij het oordeel van de expert weten. Daarna bespreken we samen met jou de vervolgstappen.
Vraagt de verzekeraar om een geschat schadebedrag? Dit kunnen wij na het zien van je scooter aan je doorgeven.

Schadeherstel

Schadeherstel is in onze moderne werkplaats mogelijk voor vrijwel alle merken scooters. Herstel vindt plaats met de uiterste zorg en de juiste materialen. Zo is je scooter na herstel weer net zo mooi als voorheen. Na een grondige controle kan je weer veilig de weg op.

Banden

De banden van je scooter zijn heel belangrijk. Dit is het enige contact wat je scooter met het asfalt heeft. Controleer regelmatig de bandenspanning en het bandenprofiel. Een te lage bandenspanning zorgt namelijk voor extra slijtage van je band én scooter. Omdat wij de meeste banden op voorraad hebben kan je negen van de tien keer dezelfde dag alweer de weg op!

Tarieven per bandenmaat:

Bandenmaat
350 x 10
120 / 70 / 10
110 / 70 / 11
120 / 70 / 12
130 / 60 / 13
140 / 60 / 13
Meer volgt

Merk: Deestone

Merk: Michelin

Motorrevisie

Is je motor na jaren trouwe dienst versleten? Voor een specialistische motorrevisie ben je bij ons aan het juiste adres. Doordat wij de benodigde onderdelen vervangen of herstellen kan jij weer jaren vooruit met een gereviseerde motor! Uiteraard nemen wij vooraf de kosten met je door.