Onze Werkplaats

Onderhoud, reparatie of schadeherstel? Jouw scooter is in onze goed uitgeruste werkplaats in goede handen. Onze gediplomeerde hoofdmonteur Kevin zorgt er samen met ons team voor dat de kwaliteit wordt bewaakt en werkzaamheden vakkundig worden verricht. Vrijwel alle merken scooters passeren onze werkplaats en worden uitgelezen met de modernste euro 4 uitleesapparatuur. Door onze strakke planning en grote voorraad kan je binnen de kortste keren weer op pad. Van tevoren een afspraak gemaakt? Dan is je scooter in de meeste gevallen dezelfde dag klaar!

Ophalen

Is je scooter niet berijdbaar? Maak gebruik van onze ophaalservice. Wanneer de scooter bij ons in onderhoud is, komen wij de scooter gratis ophalen binnen een straal van twintig kilometer. Het onderhoud moet wel tijdig zijn uitgevoerd. Is dit niet het geval? Dan betaal je €19,95 voor de ophaalservice in de regio.

Geen verassingen

Vooraf weten waar je aan toe bent? Dat begrijpen wij. Bij ons krijg je vooraf een inschatting van de te verwachten kosten. Op die manier kom je niet voor verassingen te staan.

Afspraak

Heb je bij ons een afspraak? Zet de scooter bij ons af op de dag zelf om 09.00 uur. Dit geldt op doordeweekse dagen. Komt dat niet uit? De scooter één dag eerder neerzetten, mag natuurlijk ook. Dit kan zelfs tot 19.00 uur door onze ruime openingstijden.
Je scooter afzetten kan op de volgende tijden:
Dinsdag t/m vrijdag: 9.00uur t/m 19.00uur
Zaterdag: 10.00uur t/m 17.00uur
Let op: de inlevertijden van je scooter voor reparatie, onderhoud of schadeherstel wijken af van de openingstijden van onze showroom. Indien het hek voor ons pand gesloten is kun je deze openen naar binnen te gaan.

Onderhoud

Onderhoud is noodzakelijk voor iedere scooter om defecten te voorkomen. Je wil immers niet dat je scooter niet meer werkt en dat je voor hoge kosten komt te staan. Om dit te voorkomen onderhouden onze erkende monteurs jouw scooter volgens de fabrieksvoorschriften. Tijdig onderhoud door een erkende dealer is ook van belang voor het behoud van de garantie. Check zelf regelmatig het oliepeil van de motor om je scooter in topconditie te houden. Wij adviseren klanten om dit iedere twee weken te doen.

Wat wordt er bij een kleine en groot onderhoud uitgevoerd en wat zijn de kosten?

Wat word er gedaan bij onderhoud en wij zijn de kosten? Hieronder vind je een overzicht en prijsindicatie per merk. De prijzen zijn inclusief arbeid en materialen en kunnen per model enigszins afwijken. Neem contact met ons op voor de exacte prijs voor een onderhoudsbeurt aan jouw scooter.

Onderhouds kosten
MerkenKlein onderhoudGroot onderhoud
– carterolie verversen– carterolie verversen
– oliepeil transmissie controleren– oliepeil transmissie controleren
-bougie vervangenbougie vervangen
-luchtfilterhuis controleren/reinigen-luchtfilterhuis controleren/reinigen
-luchtfilterelement vervangen-luchtfilterelement vervangen
-co + stationair toerental controleren/afstellen-co + stationair toerental controleren/afstellen
-blokrubbers/subframelagers controleren-blokrubbers/subframelagers controleren
-remmen reinigen/controleren/stellen-remmen reinigen/controleren/stellen
-controle bandenspanning/bandenprofiel-controle bandenspanning/bandenprofiel
-controle van balhoofd-controle van balhoofd
-controle van schokdempers-controle van schokdempers
-controle van het elektrisch systeem-controle van het elektrisch systeem
-koplamp afstelling controleren-koplamp afstelling controleren
-div stellen/smeren/controleren-div stellen/smeren/controleren
-variateurrollen controleren/vervangen
-v-snaar controleren/vervangen
-geleiderubbers variateur controleren/vervangen
-optische controle keerringen
-kickstartmechanisme smeren
-lagers e.d. controleren/smeren
AGM/BTC84,95139,95
Sym/Kymco89,95144,95
Piaggio/Vespa89,95149,95

Extra opties

Soms is extra onderhoud aan je scooter nodig voor een optimale werking. Deze extra opties voeren wij uit tijdens een kleine of grote onderhoudsbeurt, maar zijn niet altijd nodig. Denk bijvoorbeeld aan het verversen van de remvloeistof. Het is aan te raden om dit iedere twee jaar door een erkende dealer te laten uitvoeren. Hieronder vind je een kostenoverzicht van deze opties.

Remvloeistof verversen €35 euro per keer.

Carburateur reinigen €25 euro per keer.

Balhoofd stellen €25 euro per keer.

Schadetaxatie

Schade aan je geliefde scooter is erg vervelend. De verzekeraar kan alleen een bedrag uitkeren wanneer er een taxatierapport is opgesteld. Na een ‘go’ van de verzekeraar kan je bij ons terecht voor het schadeherstel of de aankoop van een nieuwe scooter.
De taxatie is gratis wanneer je het schadeherstel door ons laat uitvoeren of de nieuwe scooter bij ons aanschaft. Wil je de schade niet laten herstellen? Dan brengen wij € 75,- voor deze dienst in rekening. Je ontvangt hiervan een bewijs dat je kunt overhandigen aan de verzekeringsmaatschappij.

Stappenplan schade melden aan de scooter

– Vul het schadeformulier in en stuur deze op naar je verzekeraar.
– Vul op de achterkant van het formulier de gegevens van ons bedrijf in.
– Maak een afspraak voor een expertisebezoek. Dit kan na ontvangst van het formulier door de verzekeraar. De schade-expert kan bij ons terecht op dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur.
– Zet je scooter één dag voor de taxatie bij ons neer. Maak gebruik van onze ophaalservice wanneer de scooter niet meer berijdbaar is.
– Wij nemen contact met je op wanneer wij het oordeel van de expert weten. Daarna bespreken we samen met jou de vervolgstappen.
Vraagt de verzekeraar om een geschat schadebedrag? Dit kunnen wij na het zien van je scooter aan je doorgeven.

Schadeherstel

Schadeherstel is in onze moderne werkplaats mogelijk voor vrijwel alle merken scooters. Herstel vindt plaats met de uiterste zorg en de juiste materialen. Zo is je scooter na herstel weer net zo mooi als voorheen. Na een grondige controle kan je weer veilig de weg op.
De taxatie is gratis wanneer je het schadeherstel door ons laat uitvoeren of de nieuwe scooter bij ons aanschaft. Wil je de schade niet laten herstellen? Dan brengen wij € 75,- voor deze dienst in rekening. Je ontvangt hiervan een bewijs dat je kunt overhandigen aan de verzekeringsmaatschappij.

Banden

De banden van je scooter zijn erg belangrijk. Het is het enige contact wat je scooter heeft met het asfalt. Controleer regelmatig de bandenspanning en het bandenprofiel. Een te lage bandenspanning zorgt namelijk voor extra slijtage van je band en scooter. Is je band aan vervanging toe? Met onze bandenservice kan je negen van de tien keer dezelfde dag alweer de weg op. De meeste bandenmaten vind je bij ons op voorraad.

Tarieven per bandenmaat:

350 x 10
120 / 70 / 10
110 / 70 / 11
120 / 70 / 12
120 / 70 / 12
130 / 60 / 13
140 / 60 / 13
Meer volgt

Merk: Deestone
37.50
39.95
39.95
39.95
39.95
47.50
52.50

Merk: Michelin
47.50
59.95
49.95
49.95
49.95
57.50
62.50

Tarieven montage:
Montage nieuwe band:€20,-
Montage nieuwe band op losse velg: €5,-
Montage van eigen band op losse velg: €10,-

Motorrevisie

Is je motor na jaren trouwe dienst versleten? Voor een specialistische motorrevisie ben je bij ons aan het juiste adres. Je kan weer jaren vooruit met een gereviseerde motor doordat wij de benodigde onderdelen vervangen of herstellen. Uiteraard nemen wij vooraf de kosten met je door.

Onze vakmensen in de werkplaats zorgen ervoor dat je veilig op weg kunt